Even bz sekali pun..

Assalammualaikum..
salam sejahtera..
apa khabar semua..:)

baru berapa hari tak menaip entri rasa seperti berbulan2 tak berblog...
hahahah....
bukan niat tak nak menaip entri cuma diri ni tak berapa sihat...
blog pun kadang2 je aku jenguk...
laptop pun rasa malas nk sentuh so adik2 aku jela bermaharajalela guna laptop ni..
adeh..naik pening tgk diorg berebut...
nasib tak lingkup kalau lingkup aku hentak kepala sorang2..hahah
along yang kejam..

Sepanjang aku bercuti buat entri..
aku usha2 jugak bloglist...
tak naik2...
pelik jugak..2-3 blog je yang naik...
aku tak salah kn diorg pun sbb aku pn tak update..hahah

Almaklum la...
akhir2 berpuasa ni semua bz..
ada yang nk balik kampung..
siap kan tempahan kuih raya la..
shopping sana shopping sini..
kemas rumah , cat rumah , buat rumah...
aku pun bz..
bz buat peta dekat bantal..hahahah
xdela...
bz siap2 nk balik kampung nanti...

Bahang aidilfitri makin terasa dengan kebzian masing-masing....
" assalammualaikum , terawih jom..."
" Han aku bz nk buat kuih raya ni..esk jela..eh.."
"Han aku bz siap kan langsir ni..nanti-nanti jela.."
" Han aku bz nk kemas , rumah cat rumah lg..esok2 jela.."
"Han aku bz repair jamban ni..nanti aku p la.."
Errkk..jamban pn repair..owh lupe dh raye nnt mesti ramai yg nk memerut..hahahahah

Dalam kita sibuk , sibuk-sibuk , tengah sibuk , menyibuk-nyibuk..kita kena igt jugak..

Even bz nak beraya sekali pun jgn lupa yang kita bakal meninggalkan ramadhan tahun ni...
Even bz skali pun jgn lupa nk p surau/masjid solat terawih sbb aku tgk makin berkurangan bilangan jemaah ketika solat terawih mentang-mentang la sunat je...
Even bz skali pun jgn lupa akan nikmat malam-malam akhir ramadhan [lailatul qadar]
Even bz sekali pun......
Even bz skali pun.....

Ingat tu ' Even bz skali pun'..jgn jadikan alasan bz tu untuk kita mengelakkan diri dari melaku amal kebaikan tersebut...


nota selit: -_- zzzZZZZ..

20 comments:

  1. that's right... jgn pernah busy dgn amal2 kebaikan..lagi2 mahu malam yg 10 terakhir..

    ReplyDelete
  2. yup utamakn ramadan dlu sblum bnda lain. mgkin ini ramadan yg terakhir..

    ReplyDelete
  3. betol tu.. teruskan melakukan amal ibadah :)

    ReplyDelete
  4. apa pun kita tetap buat apa yg pnting..

    ReplyDelete
  5. haha..jamban pun nak renovate..bgos betol.hehe

    ReplyDelete
  6. aku busy buat taik mata han...haha

    ReplyDelete
  7. tula lah, makin dekat nk raya ni makin sikit org bw hehe

    ReplyDelete
  8. bz la nak teran sembelit nie.
    macam la hari lain tak berak.

    papepun, berbaik sangkalah kat orang. mungkin dorang suka teraweh kat rumah. lagi khusyuk agaknya.

    ReplyDelete
  9. baek cek han

    tamo bz la cam ni...heheheh

    ReplyDelete
  10. betul tu...walaupun bz jgn lupa semua tu..hee..

    ReplyDelete
  11. kb pun bz gak kebelakangan ni.. tp bz study ukan bz nk sambut raya

    ReplyDelete
  12. betul3 *sila buat suara upin ipin...

    xde istilah bz bagi semua bende tu aite?..

    ReplyDelete
  13. ♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
    ♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
    ----==--Ramadan Mubarak---==----
    (_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
    ♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
    Salam ramadan Al Mubarak..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip tayar motorsikal pancit

    mmg betoiii makin nak dekat raya makin sebuk lahh kita... kadang tu mmg buat-buat sebuk ajerr

    ReplyDelete
  14. ye arg,lebih2 lagi 10 malam terakhir ramadhan ni,,,,

    ReplyDelete
  15. haha..xleh tahan komen bobo ni..haha

    busy2 gak tapi stil sempat update blog :D

    ReplyDelete
  16. haha. luahan perasaan gitewww :P

    ReplyDelete
  17. rebutlah sepuluh malam terakhir ye
    :)

    ReplyDelete
  18. salam kunjungan...terima kasih di atas komennya. blog ni pon senang nak loading.

    Beramallah seperti kita akn mati esok hari...

    ReplyDelete
  19. Betol3,kadang kadang kita ni manusia macam terleka jap dengan duniawi.. =..="

    ReplyDelete

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

budi bahasa lambang peribadi