Oiii..bangun la..



Oiiiii....
bangun lah...

orang yang bangun awal sebagus-bagusnya sebelum masuk subuh..
klau dah bulan puasa ni ramai la yang bangun awal kan sebab nk ber sahur..
hah..ade yang skip sahur ke??

Orang bangun awal ni dikatakan akan mendapat kesihatan yg super power dnrezeki pn murah..
Lain plak cerita nya dgn yang bangun lambat ni..
lemah , cepat letih dan mudah dapat penyakit...

tengok contoh orang tua-tua dekat kg diorang tu selalu bangun awal sebelum ayam berkokok dh bngun nk cari rezeki..xkesah la tua-tua pn masih gagah perkasa macam malik nor kan..
beza skali dgn kita-kita ni termasuk aku..subuh pn subuh dinosaur..
kalau anak dinosaur xpe lagi ni tak..
bapak dinosaur , mak dinosaur , atok nenek dinosaur..parah2...

Lihat lah orang yg bangun lambat slalu terkocoh-kocoh..
yela mau x terkocoh bnde buat last minit..
time tu nk mndi time tu nk melabur saham..
mana nak sempat..sebab tu kelam kabut ribut petir jadi nya..
selalu tak tenang..
slalu menyusahkan orang....

sory kawan aku bkn nk perli tapi tu kenyataan...
dan aku pn salah seorang yg pernah terjebak dlam kes lumba haram ni..<< mengarut suda

jadi lepas ni...toksah la sayang sgt nk lap air liur basi..
toksah la sayang sgt nk lepas bantal busuk yg penuh peta basi tu ok...
ubah lifestyle kita bermula dari skrg supaya nnt kita akan lebih super power...

p/s: err..aq ngntok la plak...-_- zzZZ

9 comments:

  1. memang betul tu Han...jomlah bangun awal....rasanya kat Tawau nie..payah dorang nak bangun sekarang nie...hehehe..hujan dah turun...

    ReplyDelete
  2. weeee!
    bangon awai.
    tido awai
    toinkkkk!susahnye..ehhee
    nantok jugee 0,0

    ReplyDelete
  3. erkk haha terasa. :D
    hahahhahahha

    ReplyDelete
  4. heheheh... kalau penat sgt..tido jugk lelame.. :P
    biasany kb hentam tido tengah ari..hehhee

    ReplyDelete

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

budi bahasa lambang peribadi