Siapa kata bulan puasa tak ada hantu..??



Assalammualaikum..:)
Alhamdulillah bertemu dn berinteraksi lagi kita dalam dunia tak nampak...
dah dekat mana aku berada sekarang pn korang xtau..
entah di gua , di hutan , dilaut , dibukit ke kan..
nasib baik la ade blog sebagai penghubung..

baik la sebelum aku tersasul jauh baik terus kn perkongsian yang tak seberapa ni..


****

Kalau masuk bulan puasa je mesti korang-korang ni terutama budak-budak kindergarden
overdose syok sebab orang kate bulan2 puase ni xde hantu setan...

Pian : yeke xde hantu..bukti-bukti..
Han : die ni suke mencelah la...belum habis ckp kn..

[ mcm biasa pian suka mencelah +_+" ]

“Daripada Abu Hurairah r.a. bahawasanya Nabi saw telah bersabda : “Apabila datangnya Ramadhan, maka dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup pintu-pintu neraka dan dirantai/dibelenggu para syaitan.”
(HR al-Bukhari dan Muslim)

Tapi betul ke tak de hantu bulan2 puase ni....

Pian: ade-ade...heheh

abaikan pian...Ofcoz la ade...
knp aku ckp ade...
ce tgk kat bawah ni...


* Hantu melangkor [tido]..
orang lain pun puasa gak xdela melangkor je..
Macam biase..tido mmg hobi fevret time bulan puase ni..
alasan LETIH [baru sehari pose dh letih]

releks la semua orang pun tau letih...tapi xdela sampai melangkor tu xsedar diri ye :)

lepas sahor melangkor..
p keje pn melangkor..
balik keje melangkor...
lepastu time p bazar xde plak nk berjalan sambil melangkor...
klau boleh nk beli habis satu bazar...

hah tu lagi la..

Hantu Pelahap Tahap kebulur...



berpada2 la nk jadi hantu tu kan...
bulan baik amalan baik
aku tak nak la terang panjang lebar sebab benda korang memang dh tau kn..
bulan puasa mana ada hantu setan ni..
yang ada cuma nafsu serta iman...

jika iman kita kuat , maka kuat la kita...
kalau nafsu kuat maka mcm tu la..apa pun tak boleh..haihhh...







14 comments:

  1. eeiii,buruk bebenor rupe hantu tuu eyp..tanak laa jadi camtuu..hehe..

    erk,melangkor tuu negeri mane gune?heehe

    ReplyDelete
  2. tahap kebulor tu memang ramai sangat

    ReplyDelete
  3. peachippo: melangkor tu ayt sendiri je...heheh

    kak liza : yup btl tu selalu nye hantu ni la yg byk..:D

    ReplyDelete
  4. hantu yg paling polular adelah....

    Hantu Tangan Panjang (pencuri)

    hantu ni aktif time org g masjid n time raye jer... hehehe.. kalah ahntu yg ko sebot taw...

    latest entry Benda yang Aku BENCI time Ramadhan!! & Urban : Camera Paling CANGGIH

    ReplyDelete
  5. ni hantu yg paling manusia nk elakkan heee

    ReplyDelete
  6. sebenarnya nafsu yg telah mengusai kita and asik malas shje..boleh dibendung jika kita sendiri tahu bgaimana untuk mengawal nafsu..huhu

    ReplyDelete
  7. hantu yang ada manusia2 yang kacang hantu
    :-)

    ReplyDelete
  8. hahahha
    lawok ah han ni
    tapi betolla
    hantu version manusia..
    kiki

    ReplyDelete
  9. hahahha.. yer.. apapon x boleh... so kita jangan jadi hantu k.. jom berpuasa dengan penuh pengertian... selamat berbuka..

    ReplyDelete
  10. Hahahahaha:D
    Selenge tahap cipan betul!
    BTW, Blogger IC ko dah siap!

    Orang berbudi, Kita Berbahasa.. Orang MENYANYI?

    ReplyDelete

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

budi bahasa lambang peribadi