Asyik-asyik aku..takde orang lain ke???


Rasanya lama tak buat entri yang betul-betul entri..
Eh tapi macam mana pulak entri yang betul-betul entri...
Fikir la sendiri..huhu..

Pertama sekali syukur kehadrat ilahi kerana kita masih lagi dipertemukan dalam dunia yang tak nampak ni..
Semoga pertemuan ini  dijadikan ibadah...
Macam mana hari ni??
Baik-baik kah??
Yang pastinya ramai yang bercuti hari ni macam tu jugak aku , kerja je memanjang tak boleh jugak kena ada rehat nya baru ada ummphh..

Sebut pasal kerja , pernah tak anda marah-marah sebab asyik diandalkan dengan bos..
yelakan dah nama pun bos suka hati die la nak mengandal sesape yang die suka..
Tak kira la dari benda sebesar kuman sampai la sebesar dinosaur semua nye kite je..
Asyik kita..asyik-asyik kita...
" Haihh bos melampau asyik aku je takde pekerja dah ke?? "

Bukan setakat tu je ade lagi...
Pernah korang marah-marah..buat muncung itik atau pun bubbling korang punye lidah macam annoying orange..
Tapi hanya mampu dibelakang bos bila depan bos..
" Emm baik bos , takde hal la bos , bereh punye.."
Huyooo...plastic bag betul...belakang pijak dinosaur mati bila depan pijak sudu plastic pun tak patah...

Abang cantik , kakak hensem that is better than do not do anything....
Itu sememangnya cukup bagus dan bonus tau bila bos suruh kita dari tak suruh langsung bukan setakat tak suruh nak  pandang muka kita pun tak nak lagi teruk kan nampak sangat bos tak suka kita...

Bila dia dah tak suruh kita , kita tak dela peluang nak tunjuk kita ni pun hebat maka dengan itu kita pun tak adalah alasan nak mintak naik pangkat ke , up-up gaji ke..Nampak??

Jadi lepas ni tak payah la nak marah-marah , nak muncung-muncung itik bila kena suruh..
Bagus la tu walaupun kerja tu nampak tak releven dengan bidang kita tapi bos suruh jugak kita itu satu titik permulaan untuk tunjuk super power kita yang orang lain tak nampak...

Lepas ni toksah muncung-muncung dah la asyik-asyik aku , asyik-asyik aku kan lagi bagus kalau kenapa bukan aku..pehal bos ni selalu bagi aku kenapa tak bagi dekat aku...


"Tidak semua yang kita ingini mampu kita perolehi sebagaimana tidak semua yang kita perolehi adalah yang kita inginkan."
* Bukan setakat kerja study pun macam tu jugak cuma situasi dia lain sikit..aku tau la sebab aku pun penah study jugak..

* try search aku kt MPH mid valley dlm pukul 11-12 nnt...nk cari buku baru..

13 comments:

  1. hari ini kerja susah esok lusa dah jadi senang...ndak ap...yang penting kita buat kerja untuk diri kita

    ReplyDelete
  2. jgn merungut bila ad keje.. hehhee

    ReplyDelete
  3. ala, baru je g Mid Valley semalam...

    ReplyDelete
  4. yup.. asalkan ikhlas keja dan happy..=p

    ReplyDelete
  5. -->aku mencik dengan annoring orange.. kihkihkih


    http://bulatmata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. hehehe
    betol!
    better ade keje dr x de keje kan
    alahai..bile nak dpt keje ni =.=

    ReplyDelete
  7. ada gak kerja. ada banyak lagi kat luar sana cari kerja tak dapat2. syukurlah.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  8. susah nak cari orang yang ikhlas skang nih kann

    ReplyDelete
  9. sy lagi suka ada kerja dari termenung tak buat apa2...hee..~

    p/s : kenapa ada annoying orange kat situ...haha~

    ReplyDelete
  10. hahah...baik bos! teringat masa mengupat bos dulu..hahah.


    upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!...ini kali pertama ayob datang sini...waaa mantoplah blog ini.......maka....c`ayob follow sini .

    Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

    http://cayob.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. ikhlaskan hati.. tu yg penting :)

    ReplyDelete

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

budi bahasa lambang peribadi