Kau ni baik sangat..bodoh betul la..


 Bertemu lagi kita dalam ruangan yang tak nampak ni ye..
aku tau komfem naik muak dengan ayat yang sama tu..
peduli ape aku..hahah
ok-ok back to main point..

Betul ke orang yang baik ni selalu kena pijak?? Means  [ maksud ] selalu kena buli , kena arah buat itu dan itu dan dia pulak tak kesah ikut je apa yang orang suruh..

Ade yang jawab:
 " memang patut pun sape suruh bodoh sangat ikut je ape yang aku suruh , alang-alang dah bendul sangat aku suruh jela die buat kurang sikit kerja aku "

" Yup orang baik selalu kena pijak sebab lurus sangat.."


Kawan aku:
" Han toksah la baik sangat , aku tengok kau ni ape yang orang mintak tolong semua kau ye kan je..aku tengok cara dia mintak tolong macam memaksa..sikit-sikit tak pe ni semua benda die suruh kau.."
aku:
" Tak pe..aku nak tengok sejauh mana kebodohan die tu..die ingat aku tak tau ape yang die dok canang satu hostel ni.." [ cerita lama ]

Hoho..releks dulu tak semestinya orang yang baik suka tolong member atau apa sahaja yang sewaktu dengan nya tu bodoh , tolol , lurus dan bendul..
Sebenarnya orang yang selalu memperbodohkan mereka-mereka yang tergolong dalam golongan yang aku sebut tadi adalah lagi bodoh dari mereka-mereka yang dianggap bodoh...

Kenapa??

yela..
bukan ke bagus ade orang yang macam tu ikut je ape kerenah korang bukan die nak jadi lurus dan bendul tapi just jaga hati kawan sekurang-kurangnya hargai la sikit ni tak lagi kau mengada-ngada adela..
Mentang-mentang la die tunjuk lurus dan bendul kau boleh la suruh die macam-macam...

*well aku ni memang susah nak cakap Tidak...sebab tu aku selalu je di perbodohkan oleh orang-orang yang lagi bodoh..
WT Frozen throne cheat!!!


P/s: takde mood...


8 comments:

  1. betul tu...orang yang memperbodohkan orang lain lagi bodoh...sebab taw menyuruh je...bila kena sendiri...mulalah cemas....

    ReplyDelete
  2. suke tolong org gax . takkan dicop bodoh ? sobsob

    ReplyDelete
  3. oohh han!
    kenapa kita sama
    smp ada member mrh
    kenapa susah sgt ke nak ckp "tak"
    heheh
    nak wat cm mne
    dh diri ni cm tu
    walau tahu sdg diperbodohkn
    huhuhu

    ReplyDelete
  4. sabor jela. kita lebih sedar diri kita sendiri.

    u decide ur action

    ReplyDelete
  5. dulu ada gak. sekarang ni jarang la. cuma cuba fikir positif je. kita yang untung kalau dia tak nak buat kan? bila emergency, kena buat sendiri, padan muka terkial2 nak buat. hehe.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  6. okei eyka adalah org yang bodoh yg kena surh tew -.-

    kwan pnye pasll kannn! memng laaaaaaaaaaaaaaa baikk sgtttttttt!

    ok gua emo..bye -.-

    ReplyDelete
  7. bukan BODOH sbrnye..
    we choose not to say NO je sbnrnye :)
    biarla org nak kate ape..
    as long as kite tahu..
    selagi ape yg kite buat tu xde negatif pd kite..tp kalo awl2 nmpk mcm nk kene teow,better tolak leklok je..hehe



    luv,
    cik ana :)

    ReplyDelete
  8. same lar ngan shera.. shera dalam kategori orang cakap lurus.. ape orang suruh kita ye kan..

    Kengkadang sebab jaga ati.. Shera lebih jaga hati orang dari hati sendiri.. biar hati sendiri sakit.. tapi org sekeliling happy..

    Shera selalu di perbodohkan.. ati slalu memberontak.. "Aku tak Bodoh.. AKu tak bodoh.." Tapi siapa yg nk dgr? Meraung dalam toilet gak lar jawab nyer.. ^_^

    ReplyDelete

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

budi bahasa lambang peribadi