Belum Masa..

Assalammualaikum..
Selamat pagi...
Cik Mimito , Cik Iffah , jiran-jiran dan semua pembaca blog buruk lagi hampeh aku ni..
pagi ni cuma nk buat entri karut marut je..
otak beku nak buat entri serius mcam dulu-dulu..

Pagi buta tadi chat dengan dia kejap..
Sebab kredit aku dah kong 2 hari..
dalam sibuk bersembang-sembang..
dia tanya buat apa tak tido lagi ni?
aku jawab tengah fikir nak buat macam mana dengan blog ni..
" haihh..tak habis-habis dengan blog dia.."
" Ni blog orang lain la.."
macam biasa dia memang tau sangat aku ni selalu berkepit dengan blog je..
memahami betul..
untungnye la awek die...hahah..
tapi ada satu yang tak best terselit diantara pertanyaan tu...
" Dia tanya kenapa editkan blog orang lain? "


Tau la dulu die designer laman web...
sibuk je nak suruh bayar-bayar...
suka hati la aku la nak buat macam mana lagipun edit sikit-sikit je..
Tak payah la bayar..member je..
Benda ni tak menyusahkan aku pun..setakat edit sikit-sikit takpe..
aku pun dah hafal koding-koding denim template tu jadi mmg takde hal kalau orang nk mintak tolong,aku sedia membantu...

Rasa nak penampor je bila dia asyik bebelkan benda yang sama..
Belum masa lagi aku nak mintak upah atau bayaran..
Mungkin lain kali je aku buat edit blog berbayar...
insyaAllah...
Ni pun dalam proses blajar semua tutorial yang ade,tapi aku takkan buat tuto sebab aku tak reti nk explain pasal benda-benda ni..

p/s: Dia tu teman tapi mesra...hahah..

== zzzZZZZ

11 comments:

  1. terpulang la kan..tp klu stakat edit sikit2 x payah la smpai nk mntk bayaran..anggap la kite pon dlm proses pembelajaran ^^

    ReplyDelete
  2. betol ckp die tu

    sbb nnti org akan amik ksmpatan ats kebaikan kite

    erkk *terase wakaka

    ReplyDelete
  3. cas teruk2 kat miss ran tu, dia banyak duit.

    ReplyDelete
  4. edit blog... minx bayar ok, tak mintak pun ok.. ikutlah orang yg editkan tu =p



    *nak jugak la klu dah free.hehe*

    ReplyDelete
  5. hmm tuk promotekn diri, better free dlu.. once orng dah kenal bru kenakan bayaran kan :)

    ReplyDelete
  6. ahah. kenkadang ada gak orang tegur, 'tak habis2 dengan blog. kitorang pun x kena layan dah.' eh, ahaha. yeke?

    sorry geng.

    <---pernah mintak tolong sorang member 'teman tapi mesra' gak tukar setting blog. kekeke

    ReplyDelete
  7. terima kasih Han, sudi editkan blog sha =)

    ReplyDelete
  8. aisehhhh
    sapekahhhh
    hahahahhaah

    tula..kekdg ase seriau dgr buat baik, tapi kalo utk han, kalo selagi han ase x beban, oklah kan :)

    jgn paksa diri taw!

    ReplyDelete
  9. mula2 ni rasanya tak payah kenakan bayaran...kalau da betul2 expert dengan edit2 template ni nanti..baru la pertimbangkan nak edit blog berbayar ke tak...hee~

    ReplyDelete

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

budi bahasa lambang peribadi