Alhamdulillah..:)


Alhamdulillah...
Masih lagi bernafas di tahun baru (2013)...
Seperti biasa kembali menghitung hari-hari yang bakal mendatang dan usia pun bertambah lagi dari tahun ke tahun..
Tak sangka umur dah 20 tahun,tua nya..

Terasa terlalu singkat perjalanan hidup yang aku tempuhi..
terasa seperti semalam baru mendaftarkan diri ke alam persekolahan tapi itu semua hanya tinggal memori yang akan dikenang sampai bila-bila..*rindunya zaman tu*

Alhamdulillah..
Meskipun masa berlalu  tahun demi tahun itu telah pergi,
memudarkan keremajaan aku sedikit demi sedikit..
memudarkan segala kudrat yang ada..
namun aku berharap agar ia tidak memudarkan rasa kecintaan ku kepada agama-Mu..

Mudah-mudahan terus diberikan ketabahan untuk memelihara maruah diri dan memelihara iman..
In shaa  Allah..

Syukran Ya Allah.. :')

*"Perkara yang aku paling sedih apabila tibanya tahun baru ialah.. Umurku bertambah, tetapi amalanku tidak bertambah.."*


6 comments:

  1. selamat hari lahir hans :)''yeke hari lahir?main teka je ni,haha

    ReplyDelete
  2. cepat nye onie komen..heheh
    bukan hari lahir..cuma nk igtkn diri yg dh tua ni..:D

    ReplyDelete
  3. 20THN msih muda lagi :) hehe semoga kita tak lupa dkt akhirat dan tidak lalai dgn duniawi :)

    ReplyDelete
  4. tukar baju lg han

    snok betul die ni menukar

    btw =) untuk han

    ReplyDelete
  5. wiheheheh...seronok tukar2 baju..tp isi ttp xberubah..:)

    thanks iffah..:D

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah di atas setiap nikmat dan rezeki.. somple entry but nice dan ada effect... :)

    ReplyDelete

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

budi bahasa lambang peribadi